2015. július 6., hétfő

A sport mindenkit összehoz

Közel 250 versenyző, 19 magyar görögkatolikus egyházközség, 28 csapat, majd’ 40 futballmérkőzés, 8 versenyszám, 6 megérdemelt díj, 1 vándorkupa – nagyjából ez a mérlege a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) április 25-én hetedik alkalommal, 5–9. osztályosok számára szervezett ifjúsági sportnapjának.
A tiszapéterfalvai sportpályán összegyűlt résztvevőket Demkó Ferenc, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Beregszászi Esperesi Kerületének esperese köszöntötte, hangsúlyozva: „Minden tökéletes ajándék felülről van”, a jó dolgok az Istentől származnak. S ha az esperesi kerület különböző falvaiból érkezett versenyzők a játék hevében esetlegesen felbukkanó viták ellenére is úgy töltenek el együtt egy napot, hogy annak végén közösségi élménnyel térnek haza, akkor érezhetik, hogy mind összetartoznak. A játék hevében se feledkezzenek meg arról, hogy a győztesnek is méltóságot kell tanúsítania, aki pedig nem nyer, az ne keserű szájízzel térjen haza, hanem ösztönözve legyen arra, hogy a következő évben még jobban teljesítsen.
A fiúk számára szervezett focitornán 14 csapat indult. Ők a selejtezőkben 2x8, majd a negyeddöntőkben, elődöntőkben és a döntőben 2x10 perces mérkőzéseket játszottak. A 14 lánycsapatot 8 különböző játékból álló sorverseny várta, amelyek során ügyességükön, gyorsaságukon túl azt is megmutathatták, hogyan tudnak párban és csapatban játszani, dolgozni.
A következő eredmények születtek. A fiúknál 1. helyen, kiérdemelve a Szent György Vándorkupát, Balazsér csapata végzett, 2. Mátyfalva, 3. pedig Tiszabökény focicsapata lett. A gólkirály a balazséri Rácz István lett, a torna legjobb kapusa pedig a mátyfalvai csapat hálóőre, Tóth Márk. A lányoknál 1. helyen Salánk végzett, 2. Tiszacsoma, 3. Batár csapata lett. Minden csapat oklevéllel, a helyezést és különdíjat kiérdemelt csapatok, játékosok pedig kupával és ajándékkal tértek haza. Illyés István, a tiszapéterfalvai vidámpark vezetője jóvoltából pedig a sportnap minden résztvevője kipróbálhatta a park valamelyik játékát.
A győztes balazséri csapa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése