2013. április 29., hétfő

Ifjúsági Sportnap Tiszapéterfalván


A GISZ szervezésével április 27-én ismét megrendezésre került a Beregszászi Magyar Görögkatolikus Esperesi Kerület fiataljai számára a mára már hagyományosnak számító Ifjúsági Sportnap.
Az 5-9. osztályosok számára szervezett sportnapot idén már ötödik alkalommal rendezték meg, s a hagyományoktól eltérően most nem külön, hanem egy napon mérték össze tudásukat fiúk és lányok – közel 300-an.
A versenyre összesen 18 fiú-, és 19 lánycsapat érkezett a nagyszőlősi, beregszászi és ungvári járási  egyházközségekből. A fiúk fő versenyszáma az örök kedvenc futball volt, a lányok pedig az összesen 10 versenyszámból, többek között kosárra dobásból, futásból, zsákban ugrálásból, különböző ügyességi feladatokból álló sorversenyen mutatták meg gyorsaságukat, ügyességüket.
A szervezők arról is gondoskodtak, hogy azok se unatkozzanak, akik a következő versenyszámra várnak, vagy már minden meccsüket lejátszották. Alternatív programként volt asztali tenisz, 100 m-es futás, szkander, sakk és távolugrás is. A feladatot sikeresen teljesítők eredményeiket a nap végén jutalomcsokoládéra vagy üdítőre válthatták. Az eredményhirdetésre a nap végén került sor.
A lányoknál első helyen Nagybégány, másodikon Csepe, harmadikon pedig Tiszacsoma csapata végzett.
A fiúknál Déda csapata lett harmadik. A döntőt Tiszacsoma és Mátyfalva csapata vívta. Miután a mérkőzés döntetlennel végződött, tizenegyesek következtek. A párbaj végén Tiszacsoma csapata örülhetett a győzelemnek.
A győztes csapatok ajándékban részesültek. De senki sem tért haza üres kézzel: minden csapat emléklappal, s minden résztvevő egy ajándék kulcstartóval, s ami a legfontosabb: hatalmas élményekkel gazdagodott.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése